Zuur desem brood specialist


Bakkerij Hessing maakt al sinds jaar en dag het zuurdesem brood wat nu zo populair is.

Wij begonnen er 25 jaar geleden al mee toen de markt voornamelijk bestond uit volle hele busbroden, toen de trend luchtig en knapperig was. Toen ontstond ook steeds meer de vraag naar het brood van onze Oosterburen: het stevige en compacte tarwebrood, gecombineerd met rogge en op basis van zuurdesem. Zuurdesem is een soort oergist die niet door mensen gecultiveerd is, waardoor het deeg veel meer tijd nodig heeft om luchtig en smaakvol te worden. Wij gebruiken hiervoor ons eigen desem cultuur. Dit is een basispapje van bloem, water en micro-organismen dat zichzelf in stand houdt. Elke dag moeten we het voeden met verse bloem en water. Soms voegen we nog wat krenten- en rozijnenvocht toe om ons mengseltje eens lekker te verwennen.

 

Elke dag voegen we een gedeelte van deze moeder cultuur toe aan onze degen. Dit geeft juist het eigen karakter van ons desembrood. Zo hebben we al tientallen jaren ervaring met het bereiden van desem. 

Wilt u het ook eens proberen? Online kunt u ons brood bestellen, wij bakken het licht af en verpakken het zodat u het thuis kunt ervaren. Wij sturen het per post het hele land door. 

Maar u kunt natuurlijk ook in onze winkel vragen naar onze grote variëteit.

 

Zuurdesem brood van eigen cultuur